bremseservice
0

Vælg den rette bremseservice

Har du tjek på hvad din bremseservice indeholder? Uanset hvilken slags bil du har, så er det vigtigt at have bremseservice på den. Bremseservice er med til at sikre en længere levetid på bilen, da den med jævne mellemrum bliver tjekket. Der findes mange forskellige bremseservice tilbud og nogle er endda skræddersyet til bestemte bilmærker.

Bremseservice sikrer en velfungerende bil

Bremsen er en vigtig bestanddel af bilen. Hvis ikke den var til stede, ville bilen ikke kunne stoppe. Det er vigtigt, at bremsen er velfungerende, da en defekt eller nedslidt bremse kan gøre det farligt for billisten i trafikken. I vinterperioden med glatte veje er det vigtigt at dobbelttjekke, at bremsen virker som den skal. Mange mennesker ved ikke at vinteren er utrolig hård for bilens bremser. Både snavs og vejsalt er med til at slide på bremserne og kan dermed også øge risikoen for ulykker. Bremsen skal som udgangspunkt altid være fejlfri, hvilket er grunden til, at man har bremseservice på bilen. Ved eftersyn tjekker mekanikerne om bremsen virker som den skal. Hvis det mindste med bremseklods, bremseskrive eller en anden reservedel, så sørger mekanikeren for at det bliver ordnet. Hvis der er det mindste med en reservedel på bremsen, så øges risikoen for ulykker. Hvis du er i tvivl om det mindste eller føler at bremsen ikke reagerer hurtigt, så se at kigge forbi værkstedet. Mekanikerne tjekker bl.a. om der skulle være nedsat bremseevne, bremsesvigt, rust eller defekte bremsedele.

Der findes forskellige tilbud på bremseservice hos forskellige bilhandlere. Det er en god ide, at kunden får indhentet tilbud fra flere bremseservice udbydere, så tilbuddene kan sammenlignes. På denne måde kan kunden vælge netop den løsning, som passer til kundens behov. Alle udbyderne er konkurrencedygtige og selvom et tilbud er meget billigere i forhold til de andre, så betyder det ikke at det nødvendigvis er det bedste valg. Det betyder nemlig ikke, at kvaliteten af arbejdet er lige så godt som tilbuddet. Hvis du er i tvivl om hvad de forskellige bremseservicer indeholder, så kan du sagtens tillade dig at ringe og forhøre dig. Alle udbydere er hjælpsomme og vil selvfølgelig svare på de spørgsmål, som du nu må have.

Bremseservice giver sikkerhed

Bremseservice kan indeholde ekstra ydelser afhængigt af, hvor man får oprettet servicen henne. Når bilen er til service bliver alle dens bremsedele testet. Nogle bremser bliver hurtigere nedslidte end andre. Det hele kommer an på hvor langt bilen kører. Det kommer an på hvordan føreren kører bilen, da nogle laver hårdere opbremsninger end andre. Erfaringsmæssigt bliver bremserne hurtigere rustne, hvis bilen kører korte strækninger. Derfor er det en god ide at få bremserne tjekket hyppigere, da de mere har brug for smørelse. Generelt anbefales det, at bremserne bliver smurt, når man skifter fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt.

Det er meget forskelligt hvor ofte man anbefales at få tjekket sine bremser årligt. Det afhænger både af biltype, hvordan man kører (hårde eller bløde opbremsninger) og hvad selve bilproducenten har anbefalet bilkunden. Nogle vælger, at få tjekket bilen efter et bestemt antal kørte kilometer, imens andre gør det et par gange om året. Læs mere her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *