hund
0

Udfordre din hund med hundefoder

Dyr

Blandt hundeejere er der mange delte meninger om, hvordan hunden på bedst vis bliver fodret. Mange mener ikke at godbidder er nødvendigt, men at hundefoder derimod sagtens kan anvendes. Skulle du have mod på at forsøge dig med hundefoder som godbidder, så får du her fire gode forslag til, hvordan du kan inkorporere din hunds hundefoder i daglige udfordringer og leg.

Gem foder i græsset

Det er måske sjældent, at din hund er interesseret i foderet der ligger i skålen foran den, hvilket er hvorfor du sagtens kan finde alternativer til dette. Et godt alternativ kunne for eksempel være at gemme foderet i græsset. Her skal du blot tage den portion du havde tænkt dig at fylde hundeskålen med, og i stedet sprede det i græsset. Du kan starte med et lidt mindre areal, og så gradvist forøge arealet i takt med at din hund bliver bedre til at finde foderet. Med denne metode vil din hund få styrket alle sine sanser, samt dyrket sine naturlige instinkter.

Gemmeleg i huset

Et andet anvendelig tip til, hvordan du kan inkorporere din hunds foder i daglige aktiviteter er bl.a. gemmeleg. Her skal du simpelthen bare tage en håndfuld foder, og nøje placere de enkelte stykker rundt omkring i huset. Her er det selvfølgelig en fordel at din hund er optaget af noget andet, da der ikke er meget fidus i at hunden ser hvor “godbidderne” er placeret. Ligesom med fodring i græsset kan du gradvist gøre det sværere for din hund. Du kan starte med at gemme foder i et rum, og senere måske udfolde det til hele huset. Din hund vil både blive udfordret, samt underholdt på denne måde, hvilket jo netop er hvad hensigten er.

Udfordrende flaskeautomat

Dette alternativ er måske til dem der er lidt mere fikse på fingrene, ellers er det også muligt at finde salg af disse automater. Har du mod på at give dig i kast med sådanne et stykke legetøj, så skal du gøre følgende: Find to plastikflasker, gerne 1,5 liter. Lav 4 huller, 2 i hver flaske, så det er muligt at indføre en træpind. Træpinden med de to plastikflasker kan enten limes eller sømmes fast på en holder, du eksempelvis kan lave af 3 stykker træ. Derefter putter man foder i de to flasker, hvorefter hunde skal forsøge at få stykkerne ud, ved at vippe flaskerne op med bunden i vejret. Dette kan tage lang tid for nogle hunde, at finde ud af hvordan man gør, men det er til gengæld noget der kan række langt hvad angår udfordringer og underholdning.

Udfordrende legetøj

Til sidst er der også mulighed for,at købe udfordrende stykker legetøj, der er bygget til formålet. Her vil du både kunne erhverve dig legetøj på nettet, samt hos en dyrlæge eller dyrehandler. Dette kan være alt lige fra labyrinter til bolde, hvor din hund skal forsøge at få sit foder ud. Dette kræver selvfølgelig at man er villig til at ofre lidt penge for det, ellers kan man benytte sig af et af de tre andre alternativer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *