Madspild
0

Sådan undgår du madspild

Madspild belaster miljøet, men ikke nok med det, så koster det dig også mange penge årligt. Der er mange måder til at undgå madspild. Vi har samlet vores otte bedste råd til at undgå madspild, så du i fremtiden kan mindske dit madspild til fordel for miljøet og din pengepung.

8 gode råd til at mindske madspild

Madspild er et komplekst problem, som skal bekæmpes på mange områder. Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte.  Som privatperson kommer du langt ved at tænke mere over den mad du smider ud. Måske kunne du godt have brugt resterne fra i går til din frokost, eller brugt det runkne æble i andre sammenhænge.

  1. Tøm emballagen helt, inden du smider den ud, da der stadig kan være en del tilbage i emballagen.
  2. Lav en hylde i køleskabet, som er dedikeret til madvarer, som snart skal spises. Herudover er det også en god idé at stille de madvarer, der skal spises først forrest i køleskabet.
  3. Lav ikke mere mad end nødvendigt. En gennemsnitsperson spiser omkring 100 gram kød, 150-200 gram grøntsager samt 200-300 gram kartofler eller 100 gram ris per måltid.
  4. Anvend grøntsager eller frugt der er blevet kedeligt til andre formål såsom gryderetter eller smoothies.
  5. Invester i gennemsigtige opbevaringsbokse, på den måde kan du nemt gennemskue, hvad du har i køleskabet.
  6. Gem selv små rester, da de nemt kan blive til en lækker frokost. Salatrester kan for eksempel sagtens bruges i en sandwich dagen efter.
  7. Sæt datomærkater på det mad du fryser ned, så du nemt kan se, hvilke mad der hurtigst skal bruges.
  8. Vær kreativ i køkkenet – rester kan danne grundlag for nye spændende retter. Mange rester kan f.eks. være gode som topping på pizzaer, og tomatsuppe kan bruges til lasagne eller bolognese.

Få mere styr på dine madvarer med et rummeligt køleskab fra Gram.

Kilde: https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/mad-og-indkoeb/14-tips-til-undgaa-madspild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *