Persienner
0

Persienner til solafskærmning

Persienner ses hyppigt rundt omkring i de danske hjem og ude på arbejdspladserne. Grunden til at de er så populære skal findes i deres effektive anvendelse. Med persienner et det let at tilpasse mængden af lys, der skal have lov at trænge igennem. Derfor kan man effektivt opnå den ønskede mængde lys i rummet.

Et godt indeklima

I dagens Danmark benyttes der masser at skærme i de fleste rum. Computere, tv, telefoner og meget mere og brugen af dem bliver kraftigt besværliggjort af det skarpe sollys. Det eksempelvis et stort problem, for de der sidder på et kontor, da det direkte påvirker deres daglige arbejde. Her hjælper persienner ved at skærme for de skarpe og forstyrrende stråler uden dog at lukke alt lys ude, med mindre det ønskes. På denne måde bidrager persienner til, at der skabes et godt indeklima og et godt arbejdsmiljø.

Sådan bidrager persienner til solafskærmning

Der er en god grund til er persienner er blandt de bedste metoder til solafskærmning. Svaret skal findes i deres funktionelle egenskaber. Persienner består af lameller, og disse reflekterer solens stråler i mellem sig, hvilket skaber det, der kaldes diffusion. Med andre ord betyder det, at rummet bliver oplyst uden at lyset blænder folk eller generer folks skærme. Ved at bruge persienner til at tilpasse lyset i rummet, spares der desuden penge på elregningen, da man ikke skal sidde med lyset tændt.

Forskellige typer persienner

Persienner kommer i mange forskellige former og farver og ikke mindst kvalitet. Der kan vælges mellem forskellige former og bredder på lamellerne, og det betyder, at sollyset kan reguleres forskelligt. Når vinduerne er åbne, er det desuden vigtigt at have en persienne med god vindstabilitet, således persiennen ikke skal genreguleres konstant. Afstanden mellem lamellerne har desuden stor betydning for udsynet fra rummet, og et godt udsyn er med til at skabe en bedre stemning i rummet uanset om, det drejer sig om kontor eller et køkken.

Hold temperaturen i rummet nede

Om sommeren kan rummene blive varmet så meget op, at det ødelægger indeklimaet. Persienner medvirker til at holde temperaturen i rummet på et fornuftigt niveau, når der er varmt uden for. Når man forsøger at holde temperaturen nede i rummet, skelnes der ofte mellem at skærme af indefra kontra udefra, hvor persienner hører til den første kategori. Der er fordele og ulemper ved begge tilgange. Indendørs afskærmning i form af gardiner og persienner er eksempelvis en billig løsning, der samtidigt holder længe. Udendørs afskærmninger, der tæller elementer som markiser, solfilm og screens, er ofte langt mere effektive, når det drejer sig om temperaturen i rummet, men også langt dyrere end persienner. Solafskærmning med henblik på temperaturen er dog en god løsning, da det faktisk koster ca. fem gange så meget at køle et hus ned, som det gør at varme det op.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *