shopping
0

Nutidens købmand

Alene ordet: Købmand, leder tankerne i retning af de gode gamle dage før hele verden gik af lave. Dengang der var god tid og mor stod i køkkenet og lavede alt helt fra bunden….

Nutidens købmand har den samme charme og service, som danske købmænd til alle tider har haft, – her er ganske enkelt rart at komme som kunde og alle får en god oplevelse, når der skal handles dagligvarer ind til husholdningen. Her hersker en langt mere hyggelig og rar stemning end i de typiske supermarkeder, der som regel kan virke lidt stressende og uoverskuelige.

Meget har alligevel udviklet sig og nutidens købmand har fulgt med tidens tendenser, hvilket bl.a.  betyder at sortimentet er langt større end tidligere og økologiske produkter naturligvis bliver højt prioriteret. Alt hvad man behøver til den almindelige familie kan købes her og prisniveauet er sympatisk. Det skorter bestemt ikke på gode tilbud og spændende fødevarer.

Anker er købmand i Rønde

Det er blevet moderne at handle lokalt og det mærker Anker tydeligt. Han har været købmand i Rønde næsten hele sit liv og har derfor oplevet både op- og nedgangstider i forretningen.

Anker lukker selv butikken op, hver eneste morgen. Han har det bedst med at have travlt og selv have fingrene lidt i alt, hvad der foregår i butikken. Ferie har aldrig rigtig sagt ham noget, butikken og kunderne er hele hans liv og det smitter positivt af på stemningen i købmandsbutikken og nærområdet, hvor alle kender Anker og nyder godt af hans smittende humør og omsorgsfulde facon.

Det lokale betyder meget i forretningen, her hilses med navn på næsten alle kunder og mange af dem, der kommer for at handle, får som ekstra bonus også en hyggelig lille snak med hinanden og de ansatte om løst og fast.

Butikken er stor, flot og indbydende. Anker fik for en del år siden udvidet butiksarealet med mange kvadratmeter. Det var en større økonomisk satsning, men den skulle vise sig at være ganske fornuftig. Konkurrencen er hård, men netop fordi den lille købmand turde tænke stort, har han kunne fastholde kunderne. Der er ingen tvivl om at kundekredsen er loyal og foretager størstedelen af deres indkøb lige her i deres eget nærområde.

Køb ind lokalt

De mindre dagligvarebutikker er blevet in, – ikke bare i Rønde, men i hele landet. Bæredygtighed, lokalmiljø, nærvær og oplevelser er i høj kurs og alt dette har de små lokale købmænd.

Når man handler lokalt, så skåner man miljøet for unødvendig benzinforbrug og støtter samtidig lokalsamfundet. Butiksdød gør bestemt ikke et område attraktivt, så det er sund fornuft at medvirke til at holde liv i de eksisterende forretninger.

Ønsket om nærvær og rare oplevelser er steget i takt med samfundets teknologiske udvikling. Alle har behov for kontakten med andre mennesker og i en travl hverdag, giver et besøg hos købmanden som regel et kærkomment afbræk og et smil på læben.

Drop derfor turen til storcenteret eller supermarkedet i den nærmeste større by, foretag alle indkøb med omtanke og gør det lokalt.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *