bøf
0

Få en lidt bedre dag med gode bøffer

Saftige gode bøffer er en populær spise blandt de fleste. De fås i alle størrelser og udskæringer. Nogle er mest til den gode gammeldags hakkebøf, eventuelt med bløde løg og sovs til. Andre vil hellere have en stor ribeye bøf med pommes frittes. Der er noget for enhver smag, og til enhver anledning. Det er selvfølgelig heller ikke alle der har budget til at gå ud og købe den største og møreste bøf, men mindre kan også gøre det. Du kan tit finde et par gode bøffer på tilbud i supermarkedet, eller også kan du gå efter en restaurant med frokosttilbud. Der er mange måder at spare lidt på, uden at gå ned på kvaliteten.

Hvor kan du få gode bøffer?

Ønsker du at indtage din bøf på en restaurant, er der et hav af muligheder. Der findes både restauranter der kun sælger bøffer i diverse afskygninger, og der findes restauranter med en mere alsidig menu. De fleste har dog en dejlig bøf med sovs.  Hvis du bor i eller omkring Horsens, vil der også her være mange spisesteder, der tilbyder både hakkebøffer og steaks. Vælger du en steak, kan du altid selv vælge, hvordan du vil have den stegt. Det kan være du er mest til helt røde bøffer, eller måske kan du bedre lide den gennemstegt. Alt er muligt, du skal blot informere tjeneren om dine ønsker. Det er selvfølgelig også muligt, at lave en god middag hjemme i køkkenet, med et par gode bøffer. I et sådan tilfælde er det en god idé, at undersøge grundigt hvordan det kød du har købt skal steges. Hvis du ikke er så vant til at stege bøffer, og ikke lige har styr på, hvor meget en bøf skal have for at blive medium stegt, kan du altid spørge hos slagteren. Her ved de alt om kødet og dets stegetid.

Tilbehør til dine gode bøffer

Når du først har bestemt dig for, hvilken bøf du vil have at spise, skal du til at tage stilling til tilbehøret. Det er ikke helt lige gyldigt hvad du spiser til din bøf. Er det en hakkebøf, kan bløde løg, sovs og kartofler være en velkendt klassiker. Det kan også være du ønsker at prøve noget nyt, og derfor vil lave noget hjemmelavet salsa til din hakkebøf.  Skal du have steak, er bearnaisesauce et hit blandt store og små.  Den cremede og milde sovs, lader bøffen beholde sin kraftige smag. Du kan selvfølgelig vælge lige den sovs du ønsker, om du så er til rødvinssovs eller klassisk brun sovs. Til en sådan bøf kunne en bagekartoffel være godt tilbehør. Vælger du bagekartofler til dine gode bøffer, er diverse former for kryddersmør et godt supplement. Hvidløgssmør er en gammel klassiker, men i de senere år er andre former for kryddersmør også blevet populært. En blandet grøn salat, eventuelt med fetaost, hører sig også til. På denne måde bliver retten ikke helt så tung, og du vil føle dig mæt på en mere behagelig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *