Tandpine
0

Derfor får du tandpine, og det kan du gøre

Tandpine er en af de mest ubehagelige tilstande af smerte overhovedet. Det ved de fleste, som har prøvet at lide af en eller anden form for smerte, som stammer fra en lidelse siddende i tænderne. Grunden til dette er ikke, at tandpine nødvendigvis er særlig farlig eller særlig indgribende.

Det skyldes derimod, at tandpine er enormt svær at ignorere, og dermed enormt svær at fungere med i sin dagligdag. Det kan man sammenligne lidt med den konstante, dulgte smerte, som opstår, når man har slem hovedpine. Til sidst kan man ikke fokusere på noget andet, og smerten er det eneste, som fylder.

Læs mere om tandpine her: https://tpfrb.dk/tandpine/

Hvad er tandpine?

De fleste af os har en meget overordnet forståelse af, hvad tandpine egentlig er. Vi ved at det er noget som opstår, når vores tænder af den ene eller den anden grund er usunde, og roden eller de følsomme dele af tanden bliver infiltreret eller eksponeret.

En af de mest typiske årsager til tandpine er da også huller i tanden, som opstår på grund af caries. Men nerven i tanden kan være irriteret af en række andre årsager, for eksempel en revne i tanden eller ømhed efter et dentalt indgreb.

Det kan du gøre – forebyggelse

Der er flere ting du kan gøre for proaktivt at forhindre det store gene, som tandpine kan være. Det primære er selvfølgelig at passe godt på dine tænder og bibeholde en god tandhygiejne gennem hele livet. Det handler generelt om hele tiden at gøre lidt ekstra.

Det kan for eksempel være at supplere tandbørstningen med tandtråd, bruge en særlig god tandpasta, som modvirker isninger eller sørge for at komme til regelmæssige tjek hos tandlægen. Alt dette kan være med til at forhindre tandpine i første omgang.

Hvis uheldet er ude – hvad gør du

Dog er det meget få mennesker, der på et tidspunkt i livet undgår at få problemer med tænderne og opleve tandpine. Og når først uheldet er ude, så gælder det om at handle hurtigt og få det fikset. Jo længere du venter, jo værre bliver smerten nemlig.

Der er stor forskel på hvad du kan gøre, når du lever i en lille landsby et sted langt ude, og når du lever midt i en pulserende storby som København. Her er det nemlig en fordel at have tandpine i København, hvis man da kan sige det. Her er der nemlig langt flere muligheder for akutte tandlægetider.

Akutte tandlægetider hos almindelige tandlæger

I modsætning til vagtlægen, som er en generel lægetjeneste som alle kan ringe til, så fungerer det akutte tandlægesystem en smule anderledes. Her er det nemlig op til dig selv at finde en tandlæge, som kan behandle dig med kort varsel.

Dem er der heldigvis mange af i de store byer, så tandpine i København er ikke noget, som du behøver at være generet af i lang tid ad gangen. Find en tandlæge som tager kunder akut online, ring til dem og bestil en tid – hellere før end senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *