kaffeudstyr
0

Bryg den gode kop kaffe med det rigtige udstyr

Kaffe er efterhånden blevet en fritidsbeskæftigelse for nogen, der findes mesterskaber i at brygge den gode kop kaffe med den helt præcise mængde kaffe. Men selvom det måske ser vildt og dyrt ud at skulle brygge en kop kaffe, hvor man selv både kværner bønnerne og koger vandet, så er der bryggesæt, som også giver dig mulighed for at brygge god kaffe uden så meget forstand på det eller en stor pengepung.

TIP: Køb dit udstyr hos NORU

Kig på dine egne behov

Først og fremmest kan du kigge på, hvad dine behov er. Nøjes du med en enkelt kop kaffe om morgenen, som du gerne nyder over længere tid? Eller drikker du flere kander om dagen? Og så skal du selvfølgelig kigge på, hvad du selv har råd til af udstyr.

Der findes nemlig forskellige byggesæt, alt efter om du gerne vil lave hele kander med filterkaffe, eller du bare vil nøjes med udstyr, der kan brygge én enkelt kop kaffe ad gangen.

Derudover skal du kigge på, hvor meget tid du har. Har du tid til at stå op for også at kværne bønnerne selv, inden de kommer i filteret? Eller kan du måske nøjes med den færdigkværnede kaffe?

Har du ikke så stor forstand på kaffebrygning, kan du nøjes med et af de sæt, der kan producere filterkaffe. De er ikke så avancerede, men består som oftest bare af en kande, et filter, en tragt og et målbæger. Det kender du sikker fra din egen kaffemaskine, men her er det bare gjort endnu mere simpelt.

Du kan også få sæt, som indeholder en holder til filteret. Det giver en anden smag, end hvis filteret sidder direkte i kanden.

Bryg løs!

Og netop det med at der findes forskellige måder at brygge bare en enkelt kop filterkaffe på, handler også om smag. Så for dig som kaffeelsker, men ny kaffebrygger, så handler det om at prøve sig frem og finde frem til den smag, du elsker og nyder at brygge selv. For alle er forskellige, så derfor er smagen også forskellig.

Du kan for eksempel starte med at forsøge dig med forskellige typer af kaffe og forskellige ristninger af den kaffe, man kan købe på pose. Der findes rigtig mange, nemlig.

Derefter kan du så forsøge med selv at kværne bønnerne og se, hvad det gør ved dine smagsløg.

Og til sidst kan du så begive dig ud i at brygge kaffen på forskellige måder og i forskellige bryggesæt. Det kan både være en slow-brygger, hvor kaffen langsomt siver igennem. Det kan være på en stempelkande. Det kan være på en almindelig, men god kaffemaskine. Og så videre. Der findes rigtig mange måder at gøre det på, og der findes rigtig mange typer af kaffe, så det er bare med at komme i gang og prøve en masse.

Og når du så er færdig og har fundet den bedste kop kaffe, så kan du efterfølgende gå i gang med at skumme mælk selv og lave fine mønstre i kaffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *